10 تا از بدترین عادات غذایی که سلامتی را به خطر می اندازد
عادات غذایی ناسالم، یکی از عوامل اصلی ایجاد بیماریها و مشکلات سلامتی در جوامع مختلف است. این عادات شامل مصرف بیش از حد غذاهای پرچرب و پرشکر، محصولات غذایی فراوری شده، کمبود میوه و سبزیجات، و انبارههای غذایی پر از نمک میشوند که همگی میتوانند تأثیرات منفی جدی بر سلامتی انسان داشته باشند.
مصرف بیش از حد غذاهای پرچرب و پرشکر میتواند به افزایش وزن، چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت نوع دو و مشکلات گوارشی منجر شود. این غذاها به دلیل اشباع شدن سریع انسان و محتوای کالری بالا، میتوانند باعث ایجاد افزایش ناگهانی قند خون شوند که در نهایت باعث بروز دیابت و مشکلات ارتباطی مربوط به آن میشود.
محصولات غذایی فراوری شده نیز حاوی مقادیر زیادی افزودنیها، نمک، چربیهای اشباع شده و قندهای پردستهای هستند که مصرف آنها میتواند به مشکلاتی همچون افزایش فشار خون، اختلالات سیستم ایمنی بدن، و افزایش خطر ابتلا به سرطان منجر شود. همچنین، این نوع غذاها معمولاً حاوی مقادیر کمی از مواد مغذی مانند ویتامینها و مواد معدنی هستند که باعث میشود که افرادی که از آنها تغذیه میکنند، احساس سیری نمیکنند و به همین دلیل به مصرف زیاد آنها ادامه میدهند که باعث افزایش وزن و چاقی میشود.
کمبود میوه و سبزیجات در رژیم غذایی نیز میتواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود. این مواد غذایی حاوی ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و آنتیاکسیدانهای مهمی هستند که برای حفظ سلامتی دیگران لازم است. کمبود این عناصر مغذی میتواند باعث ضعف سیستم ایمنی، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، مشکلات گوارشی و حتی بروز برخی از بیماریهای مزمن مانند سرطان شود.
همچنین، مصرف زیاد نمک نیز مشکلات جدی سلامتی را به همراه دارد. مصرف بیش از حد نمک میتواند منجر به افزایش فشار خون، بروز بیماریهای قلبی و عروقی، ایجاد مشکلات کلیوی، و افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی شود. از طرفی، نمک میتواند باعث ایجاد احساس تشنگی زیاد شود که ممکن است باعث مصرف بیش از حد مایعات شود و در نتیجه باعث افزایش وزن ناخواسته شود.
در نتیجه، اندیشهای رایج در جامعه این است که تغذیه مناسب و سالم از اهمیت بسیاری برخوردار است. با توجه به تأثیرات منفی عادات غذایی ناسالم بر سلامتی، اهمیت دارد که افراد به تنوع در رژیم غذایی خود توجه کنند و مصرف مواد غذایی فراوری شده و پرچرب و پرشکر را کاهش دهند. افزایش مصرف میوه، سبزیجات، محصولات کاملمغذی، و کنترل میزان نمک در غذاها میتواند به بهبود و حفظ سلامتی کمک کند و از بروز بیماریهای مزمن و مشکلات سلامتی جلوگیری نماید.
هیچ یک از افراد همیشه در حال غذا خوردن نیستند حتی متخصصین تغذیه.
ولی هنگامی که عادات بد غذایی رواج یافتند، افراد با مشکلاتی از جمله افزایش وزن، کلسترول بالا، فشار خون و همچنین مکشلات جدی سلامتی روبرو شوند. پس با این حال کدام یکی از عادت های بد مردم را به دردسر می اندازد؟ در این مقاله 10 عادت غذایی بد و ناسالم و نحوه اجتنبا و دوری از آنها بیان شده است.
۱- برنامه ریزی ضعیف مالی
به گفته خوانندگان ما، صرف چند دقیقه برای برنامه ریزی وعده های غذایی هفتگی قبل از خرید هفته باعث صرفه جویی در پول، کالری و زمان شما در طولانی مدت خواهد شد.
2: وعده های غذایی بیش از حد دور از خانه
رستورانها و غذای بیرون همیشه به معنای وعدههای بسیار بزرگ، همراه با کالری و سدیم بیشتر است. سعی کنید بیشتر شبهای هفته در خانه غذا تهیه کنید و هنگام خروج از خانه از نکات ما استفاده کنید. غذا خوردن در خانه بسیار سالم تر است شما می توانید دستور چند غذا را بیاموزید و در خانه درست کنید برای مثال ما در اینجا برای شما طرز تهیه تیرامیسوی شکلاتی را آورده ایم تا بتوانید تیرامیسوی خانگی درست کنید.
برای تهیه تیرامیسوی شکلاتی در خانه، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای این دسر لذیذ، شما به بیسکویتهای سوزنی (مثل بیسکویت لیدی فینگر یا سوئیتزرلند)، قهوه، شکلات تلخ، تخممرغ، شکر و ماسکارپونه نیاز خواهید داشت.
ابتدا بیسکویتها را در قاشق یا ظرف مناسب خرد کنید تا به اندازه دیگر طبقات دسرتان شود. سپس یک قوری قهوه را درست کنید و بیسکویتها را به طور کوتاهی در آن غوطهور کنید تا نرم شوند. بعد از آن، یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و شکلات تلخ را در آن آبگرم کنید تا ذوب شود.
وقتی که بیسکویتها آماده شدند، لایهای از آنها را در قاشق یا کاسهای که قرار دادهاید بچینید، سپس یک لایه از شکلات ذوبشده را بر روی بیسکویتها بپاشید. این روند را به تعداد لایههایی که میخواهید ادامه دهید. در انتها، با استفاده از ماسکارپونه خامهای که از پیش آماده کردهاید، سطح تیرامیسو را پوشانید. سپس دسر را به مدت حداقل چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب سرد شود و مزهی تیرامیسوی شکلاتی لذیذ بهتر بیاید. در زمان سرو، میتوانید روی آن کاکائو پاشیده و با تکههای شکلات تزیین کنید. این دسر خوشمزه آماده سرو و لذت بردن است!اطلاعات بیشتر
۳- غذاهای فرآوری شده بیش از حد
غذاهای خوش مزه و چرب که از مواد مغذی محروم شده اند، همه جا هستند. بیشتر غذاهای تازه و کامل را انتخاب کنید و برچسب ها را بخوانید تا وقتی به دنبال غذاهایی با فرآوری بالا می روید، هوشمندانه ترین انتخاب ها را داشته باشید.
4: شکر اضافه شده بیش از حد
جدا از آب نبات ها، کلوچه ها و نوشابه هایی که آمریکایی ها در حال حاضر بیش از حد از آن ها می خورند، شکر در جاهایی مانند غلات کامل، سس های سالاد، چاشنی ها و نان ها در کمین است. کل قند موجود در رژیم غذایی خود را فهرست کنید و راه هایی برای کاهش کالری های خالی پیدا کنید.
۵. خوردن بدون فکر
بسیاری از ما به جای اینکه فقط در زمان گرسنگی غذا بخوریم، زمانی غذا می خوریم که بی حوصله، خسته، استرس زده، شاد و غمگین هستیم.
6. با هم غذا نخورید
در امتداد همان مسیری که بدون فکر غذا می خورید، غذا خوردن در حواس پرت، برنامه ریزی بیش از حد و در شیفت های متعدد است. تلویزیون (و بله، حتی کامپیوتر و تلفن همراه) را در وعده های غذایی خاموش کنید و تا آنجا که ممکن است برای صرف غذا به عنوان یک خانواده وقت بگذارید.
۷: خوردن در حال دویدن
ترک خانه برای یک روز پرمشغله بدون میان وعده ها و وعده های غذایی، زمینه را برای فاجعه رژیم غذایی فراهم می کند. شما به غذاهایی متوسل خواهید شد که بیش از حد فرآوری شده، بیش از حد سنگین و بیش از حد دور کمر شما هستند. بیشتر بخوانید
از دیگر عادات بد غذایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد
ایستاده غذا خوردن، بدون برنامه غذا خوردن، زدن برچسب خوب و بد به غذاها، از پودرهای رژیمی به جای وعده های غذایی استفده میشود، خوردن زیاد شام، در وعده صبحانه پروتئین کافی وجود ندارد.
8: اندازه های غول پیکر
فکر میکنید میتوانید قسمتهای کرهی چشمتان را تهیه کنید، اما آیا تا به حال واقعاً غلات صبحانه، قاشقهای قاشق کره بادامزمینی یا روغن زیتون را برای پخت و پز اندازهگیری کردهاید؟ زیاده روی در وعده های غذایی (حتی با غذاهای سالم) می تواند باعث اضافه بار کالری شود. فقط چند بار این کار را انجام دهید تا کمی به خودتان نگاه کنید.
۹: کالری مایع بیش از حد
فراموش نکنید که کالری نوشابه ها، آب میوه ها و سایر نوشیدنی های شیرین شده با شکر، به جای نوشیدنی های پرکالری مانند آبمیوه ها، چای های شیرین نشده و نوشابه های گازدار مصرف می شود.
10: نخوردن به اندازه کافی در طول روز
مصرف کمتر قطعا همیشه بیشتر نخواهد بود. زمانی که کالری کافی در طول روز دریافت نگردد باعث کاهش سطح انرژی در افراد می گردد. باعث افزایش احساس گرسنگی می گردد و بعد از آن منجر به پرخوری در افراد میشود. از پرخوری کردن در بعدازظهر و عصر با پخش میزان کالری با یک صبحانه سالم پرهیز کنید. اطلاعات بیشتر